בקשה לצו תשלומים היא למעשה פריסת חוב בהוצאה לפועל. זהו הליך שיכול לסייע לחייבים רבים המתמודדים עם דרישת תשלום חוב, ואינם מסוגלים לעמוד בה. כך, באמצעות צו תשלומים הוצאה לפועל הם יכולים לשלם את החוב בסדרה של תשלומים חודשיים. זוהי אחת האסטרטגיות לצורך הסדר חובות בהוצאה לפועל, אך יש לציין כי אינה מתאימה לכל מקרה.
בקשה לצו תשלומים יכולה להתאים למקרים בהם מדובר בחובות בודדים. יתכן כי אדם נקלע בנסיבות מסוימות לחוב מסוים של כמה אלפי שקלים, ובעקבותיו נפתחו נגדו הליכי הוצאה לפועל. אך יכולותיו הכלכליות אינן מאפשרות לו לשלם את החוב תוך שלושים יום, ולכן הוא מבקש לפרוס את החוב. אך במידה וישנם תיקי הוצאה לפועל רבים, גם פתרון זה לא יעזור. סך החובות המצטברים, גם אם תקבלו צו תשלומים בכל חוב, עדיין יהיה גדול מיכולת ההחזר החודשי. במקרה זה כדאי להתייעץ עם עורך דין הסדר חובות. יתכן כי כדאי לשקול איחוד תיקים.
צו תשלומים הוצאה לפועל
חייב שקיבל אזהרה לתשלום, אך אינו יכול לעמוד בתשלום החוב במסגרת הזמן שנקבעה, יכול להגיש בקשה לפריסת החוב לתשלומים חודשיים. לאחר הגשת הבקשה רשם ההוצאה לפועל ישקול את הבקשה ויחליט האם לאשר או לדחות את הבקשה. רשם ההוצאה לפועל מקבל את החלטותיו בהתאם לנסיבות, אם אכן השתכנע כי החייב מעוניין לסגור את החוב וסובל מקושי כלכלי – הוא צפוי לאפשר הסדר תשלומים.
במידה ומדובר בחוב מזונות, התנאים הם יותר מחמירים. פריסת חוב בהוצאה לפועל במקרה של תשלום מזונות תתאפשר רק בנסיבות כלכליות חריגות, והיא כפופה לחקירת יכולת.
בקשה לצו תשלומים
הגשת הבקשה מתאימה למקרים בהם החייב אינו יכול לעמוד בתשלום החוב (כולו או חלקו) ומעוניין לפרוס אותו לתשלומים. במידה והחוב כבר נפרס לתשלומים, אך אינכם יכולים לעמוד בהסדר התשלומים שנקבע בעבר, ניתן להשתמש בהליך זה על מנת לבקש פריסה חוזרת.
את הבקשה ניתן להגיש באופן מקוון או ידני. במידה ואתם מיוצגים על ידי עורך דין הוצאה לפועל, ניתן לעשות זאת רק באופן מקוון. הגשה ידנית ניתן לבצע בכל אחת מלשכות ההוצאה לפועל.
בקשת צו תשלומים הוצאה לפועל נעשית באמצעות טופס 233 (טופס בקשה למתן צו חיוב תשלומים / שינוי צו חיוב בתשלומים).מלבד מילוי הטופס יש למלא שאלון וכתב ויתור סודיות (טופס 529), ולצרף את המסמכים הבאים:
- צילום תעודת זהות של המבקש.
- דף חשבון בנק, חיובי אשראי ועוד מסמכים התומכים במידע שסיפקתם בטופס.
- תלושי משכורת של ששת החודשים האחרונים – כולל בני זוג ושאר בני הבית.
- במידה וישנן קצבאות וגמלאות שונות מהביטוח הלאומי עבור המבקש (או בת/בן זוג) יש לצרף אישור מהביטוח הלאומי.
- פירוט פעולות בחשבון הבנק בששת החודשים האחרונים של המבקש, בת/בן הזוג ובני ביתם.
- אישור יתרות מהבנק או כל מוסד פיננסי עבור המבקש, בת/בן זוג ובני הבית.
- אישורים על יתרות בקרנות שונות (תכניות חסכון, קופות גמל, פנסיה וכו) של המבקש, בת/בן זוג ושאר בני הבית.
- תדפיס חיובי כרטיס האשראי בששת החודשים האחרונים של המבקש, בת/בן זוג ושאר בני הבית.
- חשבונות (חשמל, מים, ארנונה, גז, טלפון קווי/סלולרי) של ששת החודשים האחרונים.
- חוזה שכירות עבור המתגוררים בשכירות.
- מסמכי בעלות על כלי רכב של המבקש, בת/בן זוג ובני הבית. במידה וישנם שעבודים או משכונים יש להציג את המסמכים.
- מסמכים המעידים על בעלות בנכסים.
- העתק מהסכם גירושין או הסכם יחסי ממון.
כאשר מדובר בתביעה על סכום קצוב, יש להגיש בקשה לצו תשלומים תוך שלושים יום, מהיום שהומצאה האזהרה. במידה ומדובר בפסק דין או בקשה לביצוע שטר, יש לעשות זאת תוך 20 יום.
הערה נוספת לגבי פסק דין, במידה ופסק הדין קבע הסדר תשלומים, רשם ההוצאה לפועל אינו יכול לשנות זאת. יש להגיש בקשה לבית המשפט.
פריסת חוב בהוצאה לפועל
בקשת צו תשלומים הוצאה לפועל צריכה גם לכלול את הסדר התשלומים שבו החייב יכול לעמוד. ההחלטה הסופית היא של רשם ההוצאה לפועל, אך יש להתחיל את הסדר התשלומים מייד עם הגשת הבקשה, בטרם התקבלה החלטת רשם ההוצאה לפועל!
רשם ההוצאה לפועל יכול לאשר פריסת חוב בהוצאה לפועל כפי שהוגשה, או לקבוע סכום אחר. יתכן גם כי ידרוש עוד מסמכים בטרם יקבל את החלטתו. במקרים רבים ההוצאה לפעול מזמינה את החייב לחקירת יכולת. שימו לב כי גם במידה וההחלטה נדחתה, החייב יוזמן לחקירת יכולת. במידה ולא יתייצב, הוא יחשב כחייב המשתמש מתשלום חובותיו.
על מנת ליהנות מהליך חלק, ללא דחיות וללא עיכובים מיותרים, מומלץ תמיד לעשות זאת בעזרתו של עו“ד הוצאה לפועל.
זקוקים לעזרה בהליכי הוצאה לפועל? עורך דין חובות עופר מצליח עומד לשירותכם. אנו מסייעים למגוון לקוחות בהסדרי חובות מכל הסוגים, באמצעות הליכי ההוצאה לפועל ובאמצעות משא ומתן מול הנושים. אנו מטפלים בהסדרי חובות לחברות סלולר, הסדרי חובות לבנקים, חובות לספקים, רשויות מקומיות ועוד.