כיצד מתבצע ביטול עיקול בהוצאה לפועל ? כאשר לאדם יש חוב, הזוכה יכול לפתוח בהליכי הוצאה לפועל על מנת לגבות את החוב. ההוצאה לפועל (רשות האכיפה והגבייה) היא גוף הפועל תחת משרד המשפטים. זוהי מערכת בירוקרטית המתעסקת באכיפת הליכים אזרחיים וגביית חובות. לא קל להתמודד מול מערכת זו ולכן ישנו צורך ב עורך דין הוצאה לפועל.
במסגרת הכלים העומדים לרשות ההוצאה לפועל היא רשאית להטיל סנקציות שונות על החייב ולבצע עיקולים, כמו למשל צו עיקול חשבון בנק, עיקול מיטלטלין ו עיכול משכורת.
הליך גבייה בהוצאה לפועל מתחיל קודם כל בהוצאת מכתב אזהרה. המכתב מבשר לחייב על פתיחת תיק בהוצאה לפועל בגין החוב. המכתב מזהיר כי אם החייב לא ישלם את חובו בפרק הזמן שנקבע, ינקטו נגדו פעולות גבייה. פעולות אלו עשויות לכלול עיקולים.
צו עיקול על חשבון בנק
במידה וקיבלתם מכתב אזהרה, ניתנים לכם עשרים יום לצורך תשלום החוב. במידה והחוב לא שולם, רשם ההוצאה לפועל יתחיל בעיקול חשבון הבנק. הוא יפנה אל סניף הבנק ויודיע להם כי חשבון הבנק שלכם נמצא בתהליכי עיקול.
על פי חוק הבנק חייב לשתף פעולה עם ההוצאה לפועל. במסגרת זה לבנק יש 10 ימים לצורך העברת פרטים להוצאה לפועל. אלו הם פרטים לגבי התנועות האחרונות בחשבון, יתרת החשבון ודגש על תנועות בנק משמעותיות. הבנק גם יודיע לבעל החשבון על העיקול ויבצע את נעילת החשבון. המשמעות של נעילת החשבון היא שהחייב אינו יכול לבצע משיכת כספים מהחשבון או שום פעולה בנקאית בחשבון הבנק. זהו כמובן מצב לא נעים המשתק את החייב מבחינה כלכלית. ולכן יש לפנות ל עורך דין מומחה להוצאה לפועל לצורך בקשת ביטול עיקול בהוצאה לפועל.
לאחר מתן צו עיקול חשבון בנק, ובהתאם להחלטות ההוצאה לפועל, הבנק יעביר את כספי החוב מתוך חשבון הבנק של החייב אל חשבון הבנק של הנושה. במידה ואין בכך לפרוע את מלוא החוב, ההוצאה לפעול יכולה להחליט גם על גביית כספים עתידיים אשר יופקדו בחשבון, כמו למשל כספי המשכורת שלכם.
ביטול עיקול בהוצאה לפועל
ישנם סוגים שונים של עיקולים, וכמו כן ישנן דרכים שונות לצורך ביטול עיקול בהוצאה לפועל. בדרך כלל המצב האידאלי הוא פשוט תשלום החוב לצורך מניעת העיקול. אך כמובן שברוב המקרים לחייב אין את היכולות הכלכליות לצורך סגירת החוב. כמו כן ישנם מקרים בהם החייב מתכחש לחוב, כמו למשל במקרה של כישלון תמורה. אך במאמר זה לא נעסוק בנושא של התכחשות לחוב.
אחת האפשרויות להסיר את העיקול היא באמצעות הגעה להסדר ישירות מול הנושה. תוכלו להיעזר ב עורך דין חובות לצורך ניהול משא ומתן. במידה ויושג הסדר ניתן לבקש מהנושה להסיר את העיקול. כלומר במקרה זה הנושה מגיש בקשה לביטול עיקול.
אפשרות אחרת היא להגיש בעצמכם בקשה לביטול עיקול בהוצאה לפועל. מדובר בהגשה המוגשת באמצעות טופס 214 – טופס בקשה לביטול או עיכוב או חידוש הליכים והגבלות. בטופס הבקשה יש לסמן את קוד 62 (ביטול הליכים) ולציין ההליך אותו מבקשים לבטל, כמו כן את הנימוקים לביטול ההליך.
אחת האפשרות לביטול העיקול היא הגעה להסדר תשלומים מול ההוצאה לפועל. כלומר אם אינכם יכולים לשלם את החוב במלואו, יש להגיש בקשת למתן צו תשלומים (צו חיוב בתשלומים).
צו חיוב בתשלומים
צו חיוב בתשלומים הוא אחד ההסדרים השכיחים ביותר מול ההוצאה לפועל. כאשר אתם מקבלים את מכתב האזהרה מההוצאה לפועל עליכם לפנות לראש ההוצאה לפועל תוך 20 יום בבקשה לפריסת החוב לתשלומים בהתאם ליכולותיכם הכלכליות.
רצוי להגיש את הבקשה בעזרתו של עורך דין לענייני חובות. יש לצרף לבקשה הצהרה מנומקת באשר ליכולותיכם הכלכליות. זה כולל גם פירוט של כל החובות, הנכסים וההכנסות. יש לכלול גם את אלו של בני הזוג, ילדים קטינים וילדיו בוגרים המתגוררים עם החייב. יש גם לצרף את כל האסמכתאות הרלוונטיות וכתב ויתור סודיות.
באמצעות פריסת החוב לתשלומים ניתן למנוע את העיקולים עוד לפני שהחוב נפרע במלואו. במידה ויש לכם חובות נוספים ואתם מתמודדים עם מספר צווי תשלומים, סביר להניח כי לא תוכלו לעמוד בכל צווי התשלומים בו זמנית. במידה וזהו המקרה ניתן להגיש בקשה לאיחוד תיקים.
עורך דין לענייני חובות
במידה וקיבלתם צו עיקול על חשבון בנק או עיקול מסוג אחר, חשוב לדעת כי ניתן לעצור את העיקול. חשוב לפנות לעורך דין לענייני חובות והוצאה לפועל על מנת לבדוק את נסיבות המקרה ולהחליט על אפשרויות הפעולה. אתם מוזמנים לפנות למשרד עורכי דין עופר מצליח ואנו נעניק לכם את כל הסיוע לצורך ביטול העיקול וסגירת החוב.
הוראות הגעה למשרדינו תוכלו למצוא בגוגל מפות