חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי הוא למעשה החוק המחליף את פקודת פשיטת הרגל. חוק זה מחליף דינים ישנים ומביא בצורה מרוכזת את כל החקיקה הקשורה להליכי פשיטת רגל. חוק זה מתייחס גם ל בקשת יחיד לחדלות פירעון, וגם לעסקים ותאגידים. כמו תמיד ישנה ביקורת על החוק, אך בשורה התחתונה הוא מביא איתו כמה חידושים המטיבים עם הנושים וגם עם החייב.
חוק זה מיועד לכל מי שנקלע לחובות ואינו מסוגל לפרוע את חובותיו. החוק מגדיר את כל מה שנוגע לבקשה לחדלות פירעון. הוא משלב הליך של כינוס נכסים ובסופו ניתן לקבל הפטר חובות (מחיקת החובות).
במאמר זה נדבר על כמה היבטים מרכזיים של החוק. אך במידה ונקלעתם לחובות ואתם שוקלים הגשת בקשה לחדלות פירעון, חשוב לפנות ל עורך דין בתל אביב על מנת לקבל ייעוץ משפטי אישי. פנו למשרד עורכי דין מומחה לחדלות פירעון בתל אביב. להליך זה יש יתרונות וחסרונות, אך לא בהכרח זהו הפתרון המתאים למקרה שלכם. יש לבחון את הנושא בצורה מקצועית ואישית.
חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי
חוק זה נכנס לתוקפו בספטמבר 2019, בסופו של מהלך חקיקה מורכב. המטרה של החוק היא לאפשר שיקום כלכלי של בעלי החובות, והדגש על שיקום כלכלי הושם כבר בשם החוק.
אחת הבשורות החשובות של החוק החדש היא להגביל את ההליך ל 4 שנים. ובסופן, בכפוף לעמידה בתנאים, ישנו הפטר חובות. זאת בשונה מהחקיקה הישנה בהו הדגש הושם על מקסום הליכי הגבייה. ניתן להגיד שיש בחוק גישה חברתית, ובהתאם לכך הוא גם מקל על ההליכים של הגשת בקשה לחדלות פירעון.
שימו לב כי החוק החדש לפשיטת רגל שם גם דגש על נסיבות היווצרות החוב, ומנסה לסייע לאלו שנקלעו לחוב בתום לב, ולהעניש את מי שנקלע למשבר כלכלי עקב מעשה רמאות.
אך למרות הגישה הידידותית יותר כלפי החייבים, החוק אינו מפקיר את הנושים. רבים יגידו ש הליך בקשת יחיד לחדלות פירעון פוגע בכוחם של הנושים. אך בפועל חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי מנסה להגדיל את שיעור החוב הנפרע ולשפר את מצבם של הנושים הרגילים, כמו אנשים פרטיים ולא בנקים גדולים וחזקים. אנו בעיקר מתייחסים לנושא מנקודת מבט של בעל החוב, אך גם בתור נושים אתם זקוקים לייצוג משפטי של עורך דין חובות.
בקשת יחיד לחדלות פירעון
בעבר, כל הליך של הגשת בקשה לחדלות פירעון נוהל על ידי בתי המשפט והם היו הסמכות לקבל את ההחלטות. כתוצאה מכך ההליך הפך לבירוקרטי ומורכב, וגם תרם לעומס בבתי המשפט. כיום רבים מההליכים מתנהלים על ידי ההוצאה לפועל, והדבר יעיל יותר. שימו לב כי אנו מדברים על הגשת בקשה לפשיטת רגל של יחיד, ולא של חברות, דבר שעדיין נשאר בסמכות בית המשפט.
חייב יחיד, שסך חובותיו אינו עובר את ה 150,000 שקל יכול לנהל את ההליך מול ההוצאה לפועל. במידה והחוב מעל 150,0000 הוא באחריות הממונה על הליכי חדלות פירעון ושיקום כלכלי (לשעבר האפוטרופוס הכללי וכונס הנכסים הרשמי).
במסגרת החוק ישנה גם מחלקת חקירות חדשה מטעם הכונס הרשמי. מעתה הכונס הרשמי יכול לבצע חקירה פלילית של חייב שניתן נגדו צו כינוס. המטרה היא למנוע מעשי הונאה, כמו מקרים בהם חייב מסתיר נכסים על מנת להתחמק מתשלום חובותיו.
הגשת בקשה לחדלות פירעון
כאשר מדברים על הליכי הוצאה לפועל ונושאים הקשורים לפשיטת רגל, חשוב מאוד להיעזר בשירותי משרד עורגי דין מומחה לחדלות פירעון בתל אביב.
את הבקשה לפשיטת רגל ניתן להגיש באופן מקוון. אם הסכום גבוה מ 150,000 ש“ח הוא ינותב באופן אוטומטי אל הממונה על הליכי חדלות פירעון. אם הסכום נמוך מ 150,000 ש“ח הבקשה תנותב אל מערכת ההוצאה לפועל.
בדרך כלל דרישת הסף היא חוב של למעלה מ 50 אלף שקל. אך במקרים מסוימים מתקבל גם חוב קטן יותר. יש להתייעץ עם עורך דין. לצורך הגשת בקשת יחידת לחדלות פירעון יש למלא את כל מסמכי הבקשה ולצרף מסמכים רלוונטיים. הגשת הבקשה כרוכה בתשלום אגרה לצו פתיחת הליכים.
המסמכים הדרושים
להלן רשימה כללית של המסמכים הדרושים. במידת הצורך אנו נדריך אתכם לפרטי פרטים.
- מסמכים אישיים – אלו הם מסמכי חובה. יש למלא בבקש את כל הפרטים האישיים של בעל החוב, בעני הזוג והילדים. במידה ומישהו מהם נמצא גם כן בהליכי חדלות פירעון יש לציין זאת. גם על מה שקשור לגירושין והסכם ממון יש לצרף. כמו כן גם ייפוי כוח המסמיך את עורך הדין לייצג אתכם.
- מסמכים לגבי הכנסות מעיסוק – מתייחס לחייב, בני זוג וילדים המתגוררים עמם. אלו הם צילומים של תלושי שכר וטופס 106. עצמאיים נדרשים לדוח מיועץ מס או רואה חשבון, ודוחות מס ומע“מ.
- מסמכים לגבי הכנסות שלא מעיסוק – גם מסמכים לו מתייחסים לחייב, בני הזוג וילדים בגירים המתגוררים אמו. לכאן נכנסות קצבאות שונות, הכנסות משכר דירה וכו‘.
- מסמכים הנוגעים להוצאות אישיות – לכאן נכנסות הוצאות כמו משכנתה, שכר דירה, מזונות, הליכים רפואיים, החזרי חובות וכו.
- פירוט חובות – יש לפרט את כל החובות ולצרף את כל פסקי הדין, תביעות, מסמכי שעבוד וכו‘.
- פירוט הנכסים – יש לפרט את כל הנכסים של החייב, כולל נכסים בחו“ל. למשל אישורי בעלות על נכס מקרקעין, כולל נכסים על שם בני הזו או הילדים המתגוררים עמו. מלאי עסקי, ניירות ערך, בעלות על רכב, חשבונות בנק, קרנות פנסיה וכו‘.
- פירוט נסיבות החוב (תצהיר הסתבכות) – ישנו משקל רב לנסיבות שהביאו אתכם למצב הזה. יש לפרט ולהסביר את כל אופן התגלגלות החוב. התצהיר צריך להיות חתום ומאומת על ידי עורך דין.
משרד עורכי דין מומחה לחדלות פירעון בתל אביב
חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי הוא חוק מורכב, וכל מקרה מביא איתו את הנסיבות המיוחדות. המטרה שלכם היא לקבל אישור לבקשה, צו תשלומים שתוכלו לעמוד בו, ולבסוף הפטר חובות.
כל טעות עלולה לעכב את ההליכים. כמו כן נסיבות היווצרות החוב הן בעלות משמעות רבה ואינכם רוצים לעשות טעויות. לכן חשוב לעשות את הכל בעזרתו של עורך דין מומלץ הבקיא בתחום. כמו כן חשוב להיות מודעים להגבלות השונות, כמו למשל צו עיכוב יציאה מהארץ.
לסיכום – הבקשה לפשיטת רגל מתחילה ב משרד עורכי דין מומחה לחדלות פירעון בתל אביב
מפת הגעה למשרדינו