הליך חדלות פירעון לחברה הוא הפתרון האפשרי כאשר החברה מגיעה למצב שאין לה אפשרות לשלם את חובותיה והוצאותיה השוטפות. אנו מדברים על מצב שבו הכנסות החברה ונכסיה אינם מספיקים לצורך כיסוי החובות.
הליך חדלות פירעון של חברה הוא אינו הפתרון היחידי. על בעלי החברה לשקול ולהחליט מה הם רוצים לעשות. מלבד הליך פשיטת הרגל הם יכולים להגיש בקשת פירוק מרצון, מהלך שמשמעותו היא סגירה של החברה.או למכור את החברה למי שיש לו את האמצעים ומעוניין לרכוש את החברה עם חובותיה, או אולי למצוא משקיע אשר יזרים הון לחברה ויאפשר תהליך הבראה.
מדובר בהליך מורכב בו ישנם צדדים רבים הכוללים את הממונה על חדלות פירעון ושיקום כלכלי, בתי המשפט, הנושים, העובדים ונציגיהם ואף גופים נוספים. הליך זה דורש התנהלות מקצועית בעזרת משרד עורכי דין לפירוק חברה במרכז.
אם אתם מחפשים מידע על הליך חדלות פירעון של יחיד תוכלו למצאו בקישור זה.
חדלות פירעון של חברה
הליך חדלות פירעון לחברה הוא אפשרות אשר נועדה לסייע לחברה להסדיר את חובותיה. אין משמעות ההליך הוא בהכרח סגירה של החברה. במהלך ההליך נבחנת האפשרות של שיקומה הכלכלי של החברה. זה כמובן ידרוש מהחברה לערוך שינויים רבים, ביניהם מימוש של נכסים וקביעת אסטרטגיה שתנסה להביא אותה לחוף מבטחים.
הליך חדלות פירעון הוא אינו פתרון קל, ובטח שלא דרך מהירה להתחמק מתשלום חובות ועמידה בהתחייבויות. בדיוק כמו בהליך חדלות פירעון ליחיד, גם כאן עומד למבחן תום הלב של החברה והנסיבות שהביאו אותה למצב זה.
הליך חדלות פירעון לחברה
בטרם מתחילים בהליך יש לפנות אל משרד עורכי דין לפירוק חברה במרכז. אין המשמעות של זה היא שמפרקים את החברה, עורכי הדין המנוסים יוכלו לסקור בפניכם את כל אפשרויות הפעולה ולבחור בדרך המתאימה לנסיבות המקרה.
במידה והוחלט על פתיחה בהליך חדלות פירעון, את הבקשה מגישים לבית המשפט המחוזי עם העתק אל הממונה על חדלות פירעון. את הבקשה מגישים בבית המשפט המחוזי על פי הכתובת בו רשום התאגיד, או מקום עסקיו העיקרי, או המקום בו ממוקמים רוב נכסיו.
על מנת להגיש את הבקשה ל הליך חדלות פירעון לחברה יש לעמוד בתנאים הבאים:
- לתאגיד חובות של 25,076 ש“ח ומעלה.
- התאגיד אינו בעל זיקה לישראל. כלומר עסקיו מנוהלים במדינה. התאגיד רשום בישראל או בבעלותו נכסים בישראל.
- בעת הבקשה התאגיד נמצא בחדלות פירעון, או פתיחת ההליך תמנע ממנו להגיע לכדי חדלות פירעון.
הליך חדלות פירעון של חברה יכול להיות גם יוזמתם של נושים. במידה ונושה רוצה להגיש בקשה לחדלות פירעון של החברה, עליו לעמוד בתנאים הבאים:
- חובות התאגיד הם בסך 75,000 ש“ח ומעלה.
- התאגיד היינו בעל זיקה לישראל. כלומר כאשר עסקיו מנוהלים במדינה והוא רשום בישראל, או כאשר בבעלות התאגיד נכסים בישראל.
- על הנושה להסביר מדוע הוא מבקש לפתוח בהליך זה ולא לפעול באמצעים אחרים לגביית החוב.
במידה והבקשה אושרה יינתן צו לפתיחת הליכים. בטרם ניתן הצו לפתיחת הליכים, בית המשפט יפרסם הודעה לציבור. מטרת ההודעה היא לאפשר לכל אדם או תאגיד, אשר רואה את עצמו כנפגע מההליך, להגיש התנגדות לבית המשפט. במידה ולא הוגשה התנגדות, בית המשפט ידון בבקשה ויחליט האם לתת את הצו לפתיחת הליכים. במהלך הדיון יקבע האם החברה הולכת לפירוק או שיקום. צו זה פותח תקופה של 9 חודשים אשר במהלכם ישנה הקפאה של כל פעולות הגבייה נגד החברה. בית המשפט ימנה נאמן אשר ינסה להגיע להסדר הבראה של החברה. זאת כמובן במידה והחברה בחרה בבקשה להסדר.
במהלך תשעת החודשים על התאגיד לסלק את חובותיו. בהינתן תנאים מסוימים בית המשפט יכול להאריך את התקופה בשלושה חודשים נוספים. בית המשפט ייקח בחשבון את דוחות הנאמן לגבי ההתקדמות והסיכויים להצלחת התהלך.
על החברה לעמוד בתכנית שיקום כלכלי שתקבע עבורה ותאושר על ידי בית המשפט והנושים. התכנית עשויה לכלול את מכירת הפעילות העסקית לגורם אחר לטובת סילוק החובות. יתכן גם שהחברה תקבל אשראי לצורך שיקומה הכלכלי.
כאשר ניתן צו פתיחת הליכים, בעלי החברה אינם נהנים מהחופש לעשות כרצונם. כל עסקה חריגה דורשת את אישור הנאמן. בסמכותו של הנאמן להורות על מכירה והשכרה של נכסי החברה, בתנאי שתהיה בכך תועלת לצורך השיקום הכלכלי. גם פעולות אלו של הנאמן דורשות את אישור בית המשפט.
צו פירוק חברה או שיקום
בית המשפט בוחן את המקרה ואת הסיכויים לשקם את החברה. במידה ובית המשפט רואה שישנם אמצעים למימון הפעלת החברה ואין בכך פגיעה בנושים, הוא עשוי לפסוק על חדלות פירעון ושיקום כלכלי. במידה ותנאים אלו לא מתקיימים, בית המשפט יוציא צו פירוק חברה.
במידה ובית המשפט החליט על מתן צו פירוק חברה, כונס הנכסים הרשמי ישמש כמפרק החברה באופן זמני, עד למינוי מפרק קבוע על ידי בית המשפט. לצורך קביעת זהותו של המפרק הקבוע בית המשפט ייקח בחשבון את דעתם של הנושים וגורמים נוספים.
משרד עורכי דין לפירוק חברה במרכז
בין אם מדובר בפירוק חברה או ניסיון לשקם את החברה, תמיד מדובר בהליך מורכב מכל הבחינות. זהו הליך מורכב גם מבחינה משפטית וגם מבחינה כלכלית, וישנם צדדים שונים אותם יש לקחת בחשבון. חשוב מאוד להתנהל בשיקול דעת, הרבה מאוד עומד על הכף. כל טעות עלולה להשפיע על הצלחת השיקום. לכן חשוב מאוד להתנהל בעזרת משרד עורכי דין לפירוק חברה במרכז.
זקוקים לייעוץ משפטי, פנו ל משרד עורכי דין עופר מצליח – עורך דין חדלות פירעון מומלץ.
הוראות הגעה למשרדינו תוכלו למצוא בגוגל מפות