בקשה לביצוע פסק דין הוצאה לפועל היא הבקשה שעליכם לעשות כנגד זה שאינו ממלא אחר פסיקת בית המשפט. כאשר אנו מדברים על ביצוע פסק דין הוצאה לפועל, בדרך כלל מדובר על בקשה לביצוע פסק דין כספי, ובזה נתמקד. אך ניתן לפנות אל ההוצאה לפועל גם כאשר מדובר מדובר בפסק דין מסוג עשה.
בקשה לביצוע פסק דין הוצאה לפועל
נראה שלהוצאה לפועל ישנה תדמית שלילית בקרב הציבור, אבל האמת היא שזהו גוף חשוב כאשר צריך לאכוף את החלטות בית המשפט. ללא ההוצאה לפועל, לא היה מספיק כוח לבית המשפט.
לצערנו ישנם מקרים בהם אנשים אינם מקיימים את פסיקת בית המשפט. כלומר גם כאשר נלחמתם בבית המשפט וזכיתם, לפעמים זה לא סוף הסיפור. ישנם מקרים בהם עליכם לפנות אל לשכת ההוצאה לפועל לצורך אכיפת פסק הדין.
כמובן שהחוק לצידכם, הרי בידכם פסיקה של בית משפט, אך מוטב להגיש בקשה לביצוע פסק דין כספי בעזרת עורך דין הוצאה לפועל. מניסיון אנו יכולים להגיד כי ישנם חייבים המנצלים כל ”טריק“ אפשרי על מנת למשוך זמן ולהתיש את הזוכה. עורך דין לענייני חובות כספיים ידע לנהל את התיק ביעילות. זה לא נגמר בהגשת הבקשה, יתכן כי יהי צורך בבקשות שונות על מנת לקדם את התיק.
בקשה לביצוע פסק דין כספי
הדבר הראשון שצריך להגיד לגבי בקשת ביצוע פסק דין הוצאה לפועל זה היכן להגיש את הבקשה, והדבר השני זה מתי להגיש את הבקשה.
את הבקשה צריך להגיש בלשכת ההוצאה לפועל. ניתן להגיש בכל אחת מלשכות ההוצאה לפועל בישראל. אך כמובן שבימינו ניתן לעשות זאת גם בצורה מקוונת, דבר החוסך לכם זמן.
אם מדובר בסכום הנמוך מ 25 אלף שקלים, ניתן להגיש אותו בהליך המקוצר. זהו מסלול המנוהל על ידי ההוצאה לפועל ונועד להביא לגביית החוב תוך 8 חודשים.
לגבי מועד הגשת הבקשה, הדבר תלוי בפסק הדין והמעמד שבו הוא ניתן. ולכן נבדיל בין שני מקרים: המקרה שבו פסק הדין קבע מועד לתשלום, והמקרה שבו לא נקבע מועד לתשלום.
כאשר פסק הדין קובע מועד לתשלום, הדבר פשוט. במידה וחלף המועד ופסק הדין לא התקיים, ניתן לפנות מייד בחלוף המועד אל ההוצאה לפועל ולהגיש את הבקשה.
במידה ופסק הדין לא נקב במועד לתשלום, יש להבחין בין שני מקרים:
פסק דין במעמד צד אחד – במידה וניתן פסק דין במעמד צד אחד (לא בנוכחות החייב), על הזוכה להמציא את פסק הדין לחייב. ולכן מניין הימים הוא 30 יום ממועד המצאת פסק הדין.
פסק דין במעמד שני הצדדים – ניתן להגיש את הבקשה לאחר שלושים יום ממועד מתן פסק הדין.
אך לא סתם אנו אומרים כי תמיד כדאי לעשות זאת בעזרתו של עורך דין לענייני הוצאה לפועל. איננו חיים בעולם מושלם, ויתכן כי בזמן שאתם סופרים את מניין הימים, החייב כבר נמצא בהכנות מעשיות לעזוב את הארץ. במקרים שכאלו יש לפנות במהירות לרשם ההוצאה לפועל (זאת באמצעות הגשת בקשה מיוחדת).
מה קורה במקרה של חוב מזונות?
חוב מזונות שונה מחוב רגיל והחוק נותן עדיפות לגביית החוב. המשמעות בפועל היא שניתן להגיש בקשה לביצוע פסק דין הוצאה לפועל מייד בחלוף המועד הנקוב בפסק הדין. גם אם לא חלפו שלושים יום מיום המצאת פסק הדין לחייב או מיום מתן פסק הדין.
כמה הערות לגבי בקשה לביצוע פסק דין מסוג עשה – זוהי הבקשה אותה מגישים כאשר פסק הדין מחייב אדם או גוף אחר לבצע (או להימנע מביצוע של פעולה). לדוגמה זהו יכול להיות פסק דין בסכסוך שכנים, המחייב שכן להרוס קיר שבנה. במידה וצו העשה לא מתקיים, אתם יכולים לפנות להוצאה לפועל. תנאי הגשת הבקשה דומים לבקשה לביצוע פסק דין כספי. כמו כן ישנה תביעה לפינוי מושכר, זהו מקרה ייחודי של פסק דין מסוג עשה. גם לגביו תקנות מיוחדות.
ביצוע פסק דין הוצאה לפועל
את הבקשה מגישים באמצעות טופס 206 (טופס בקשה לביצוע פסק דין כספי), ויש לצרף אליו את המסמכים הרלוונטיים המוכיחים את החוב: פסק הדין של בית המשפט, המסמך המזהה את הצדדים וקושר אותם לפסק הדין, אישור ניהול חשבון בנק של הזוכה (או מסמך מקביל אחר).
במקרים של פסק דין במעמד צד אחד חשוב לצרף גם את אישור המסירה.
ההליך כרוך בתשלום האגרה.
עורך דין הוצאה לפועל
לעתים נראה כי הליכי ההוצאה לפועל הם פשוטים וברורים, אך מניסיוני כל מצב מביא איתו מורכבות ואף בעייתיות. המקרים בהם הכל מתנהל חלק וללא צורך בהגשת בקשות מיוחדות הם נדירים. הצורה הטובה ביותר לגבות חובות ולממש פסקי דין היא באמצעות סיוע משפטי.
עורך דין עופר מצליח מביא איתו ניסיון רב בהליכי הוצאה לפועל, לרבות גביית חובות, בקשה להסדר תשלומים הוצאה לפועל, חדלות פירעון, בקשה לביטול עיקול ועוד.
בגוגל מפות תוכלו למצוא הוראות הגעה למשרדינו.